De Costa Blanca op Twee Wielen: Tips voor Wielertoeristen

Als wielertoerist op de Costa Blanca kun je genieten van een aantal fantastische fietsroutes en gebieden die perfect zijn voor zowel beginners als ervaren fietsers. Hier zijn enkele van de beste plekken om te fietsen in deze regio van Spanje.

David gabric Zkukv Vza G Ow unsplash

1. Javea en de Montgo

Javea ligt aan de kust en is een populaire uitvalsbasis voor wielertoeristen. Vanuit Javea kun je de Montgo beklimmen, een berg die een spectaculair uitzicht over de omgeving biedt. De klim is relatief steil, maar de beloning aan de top is de moeite waard.

2. Altea en de Serra de Bernia

Altea is een schilderachtig stadje aan de kust met een charmante oude binnenstad en prachtige uitzichten. Vanuit Altea kun je de bergen van de Serra de Bernia verkennen. Deze route biedt een mix van pittige beklimmingen en adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee. De route is ideaal voor ervaren fietsers die op zoek zijn naar een uitdaging.

3. Denia en de Les Rotes Route

Denia is een stad met een lange fietstraditie en biedt verschillende mooie routes. De Les Rotes route langs de kust biedt een prachtige rit met uitzicht op de kliffen en de zee. Deze route is perfect voor een ontspannen rit met veel mogelijkheden om te stoppen en te genieten van het uitzicht.

4. Villajoyosa en de Puig Campana

Villajoyosa is een gezellige stad met een historisch centrum en een mooie kustlijn. Vanuit hier kun je de Puig Campana beklimmen, een van de meest iconische bergen in de regio. Deze route is uitdagend, maar biedt een prachtig panorama over de Costa Blanca.

5. Calpe en de Peñon de Ifach

Calpe is beroemd om zijn grote rots, de Peñon de Ifach. Fietsen rond deze rots biedt een indrukwekkend uitzicht en een paar uitdagende routes. De regio rond Calpe biedt ook vele andere fietspaden met zowel vlakke als heuvelachtige secties.

6. Orihuela en de Vega Baja

In de regio rond Orihuela, in de Vega Baja vallei, vind je veel vlakke en rustige wegen die ideaal zijn voor een gematigde rit. Dit gebied is perfect voor een rustige rit door het platteland met een paar interessante culturele stops onderweg.

EXTRA TIPS VOOR WIELERTOERISTEN:

Weer: De Costa Blanca geniet van een mild klimaat, maar het is altijd verstandig om je ritten te plannen in de vroege ochtend of late namiddag om de heetste uren van de dag te vermijden.

Voorzieningen: Zorg ervoor dat je je fiets goed onderhoudt en dat je alle noodzakelijke uitrusting bij je hebt. Veel van deze routes hebben beperkte voorzieningen, dus neem voldoende water en snacks mee.

Navigatie: Hoewel veel routes goed gemarkeerd zijn, kan het handig zijn om een GPS of een routekaart bij je te hebben, vooral als je van plan bent om op minder bekende paden te rijden.

De Costa Blanca biedt een geweldige mix van kust- en berglandschappen, waardoor het een uitstekende bestemming is voor wielertoeristen die op zoek zijn naar zowel avontuur als schoonheid.

Als je na het verkennen van deze fantastische fietsroutes op de Costa Blanca geïnteresseerd bent in het vinden van jouw droomhuis in Spanje, neem dan contact op met Holiday Estate. Onze experts bieden professioneel vastgoedadvies en helpen je bij het vinden van de perfecte woning aan de Costa Blanca, waar je het hele jaar door kunt genieten van geweldige fietservaringen.

Polina rytova Jw7 XW No YDM0 unsplash

Deel dit bericht:

Terug naar overzicht
Laptop mockup 1

Stay up to date with the latest properties?

As our offer changes regularly, you can subscribe to our alert service. 
We will be the first to let you know if we have a new property in that meets your requirements.

Subscribe to the property alert